ויזה לסין

הוצאת ויזה לסין

מתכננים לטוס לסין ולהנות משלל הנופים המרהיבים, הפסטיבלים הססגוניים, הארכיטקטורה המיוחדת וממגוון עצום של טעמים.
חיפשתם טיסות זולות לסין ומצאתם טיסה במחיר מציאה, הכל נפלא. אך רק רגע…
לפני שטסים לסין כדאי לוודא שיש ברשותנו את כל המסמכים הנדרשים בכדי להיכנס לסין.
במדינות רבות יש מדיניות ויזה שמכתיבה את כללי הכניסה והשהייה במדינה. כך גם לסין.
המידע שלהן יפרט עבורכם את תהליך הוצאת ויזה לסין.

סוגי ויזה לסין

ממשלת סין מנפיקה סוגים שונים של ויזות. ניתן לצפות בכל סוגי הוויזות השונות לסין בקישור שבאתר השגרירות הסינית.
אך עבור אזרחים ישראלים שמעוניינים לבקר בסין כנראה שהוויזות הרלוונטיות הן: ויזת תייר, וויזת עסקים, וויזת סטודנט וויזת מעבר.
הקונסוליה הסינית מנפיקה ויזות ללא הגבלת כניסות רב לתקופה של עד 10 שנים או עד מועד פקיעת תוקף הדרכון (המוקדם מבניהם).

ויזה מסוג L – ויזת תייר

ויזת L היא ויזת תייר המיועדת למי שאינם אזרחי סין המגיעים לסין לביקור מסיבות תיירותיות, ביקורים או עניינים אישיים אחרים.
תוקפה של ויזת תייר היא ל-3 חודשים מרגע הנפקתה והיא מקנה לכם את האפשרות לשהות בסין למשך 30 יום.

ויזה מסוג F – ויזת עסקים

ויזת F היא ויזת עסקים המיועדת למי שאינם אזרחים סינים המגיעים לסין למטרות עסקיות כגון: פגישות עסקיות, מחקרים, הרצאות, התמחויות לתקופה של עד חצי שנה ועוד.

ויזה מסוג X – ויזת סטודנט

ויזה X היא ויזת סטודנט המיועדת לתושבים זרים המגיעים לסין למטרות לימוד או תקופות התמחות שאורכות מעל חצי שנה.

ויזה מסוג G – ויזת מעבר

ויזה X היא ויזת סטודנט המיועדת לתושבים זרים המגיעים לסין למטרות לימוד או תקופות התמחות שאורכות מעל חצי שנה.

ויזה G היא ויזת מעבר המיועדת לאזרחי מדינות זרים הטסים בטיסות קונקשיין ונדרשים לנחות בשדה תעופה בסין לצורך מעבר לטיסת המשך.
מדובר רק על חניות ביניים שאורכות מעל 24 שעות או שהנוסע צריך לצאת משדה התעופה.

המסמכים הנדרשים להוצאת ויזה לסין

  • על פי המידע הנוכחי שבאתר שגרירות סין (נכון לאוגוסט 2019) מבקשי הויזה הסינית נדרשים להציג את המסמכים הבאים:
  • דרכון בתוקף לפחות לתקופה של חצי שנה וצילום של המידע בדרכון עם התמונה.
  • טופס בקשת ויזה מתאים בהתאם לסוג הוויזה שאתם מעוניינים בה ותמונת פספורט.
    את הטופס יש למלא בשלמותו ותמונת הפספורט צריכה להיות צבעונית, ראש חשוף (ללא כובע וכדומה), ולהציג את הפנים במלואם.
  • במקרים של בקשות ויזה שלא במדינת האם, יש צורך יש צורך באישור על שהות חוקית במדינה בה מבקשים ויזה.
    זאת אומרת ישראלים שחיים בחו"ל ומגישים בקשה לוויזה במדינה בה הם חיים צריכים להציג אישורים של ויזה שהייה או כל מסמך אחר שמעיד ששהותם במדינה זו היא חוקית.
  • מי שקיבל בעבר ויזה לסין אך חידש את הדרכון שלו והוויזה לא מצויה בדרכון החדש, צריך להציג צילום של הדרכון הישן המכיל גם את המידע של הדרכון עם התמונה וגם את הדף בו נרשמה הוויזה הקודמת.

מסמכים נוספים לקבלת ויזה

לסוגי הויזות השונות יש צורך בהצגת מסמכים ואישורים שונים.
כך לדוגמה עבור ויזת תייר מסוג L יש צורך בכרטיס טיסה הלוך ושוב, אישורים על הזמנת מלון או מכתב הזמנה מגורם כלשהו בסין.
מכתב ההזמנה צריך להכיל את הפרטים הבאים:

  • מידע על מבקש הויזה (שם מלא, מין, תאריך לידה וכדומה).
  • מידע על הביקור המתוכנן (זמני הגעה ויציאה, מקומות ביקור וכדומה).
  • מידע על המזמין (שם, מספר טלפון, כתובת, חותמת רשמית וחתימה של הנציג הרשמי או של האדם המזמין).

מסמכים אלו ומכתב הזמנה נדרש גם לצורך הוצאת ויזת עסקים מסוג F.
עבור ויזת מעבר יש צורך בכרטיס עם תאריך ומושב מאושר למדינת היעד.

תהליך הוצאת ויזה לסין

לאחר שהכנתם את כל המסמכים הנדרשים ומילאתם את הטפסים הנחוצים, אתם צריכים להביא את כל המסמכים אל המחלקה הקונסולרית של שגרירות סין בישראל.
בעת מסירת המסמכים תקבלו אישור אותו תדרשו להציג בעת איסוף הוויזה.
את שעות העבודה של המחלקה הקונסולרית הסינית ניתן לראות כאן.

אתם גם יכולים להשתמש בסוכנות נסיעות מורשה שתגיש את המסמכים עבורכם תמורת תשלום נוסף.
הליך הוצאת הוויזה אורך כ-4 ימי עסקים ובקשות דחופות לוויזה ניתן לקבל בתוך יום אחד.
איסוף הוויזה נעשה רק ע"י סוכנויות מורשות המצוינות בקישור הזה.

עלות ויזה לסין לישראלים היא 100 ש"ח ועלות הוצאת ויזה דחופה לסין תהיה בתוספת 100 ש"ח נוספים.
המחירים אינם כוללים שירותים שניתנים ע"י הסוכנויות להגשת בקשה לוויזה ולאיסוף המסמכים.
ההמלצה שלנו היא להשתמש בשירותי חברת אמסלם טורס המספקים שירות הגשת בקשה להוצאת ויזה לסין.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *